follow me

Sunday, 19 May 2013

betapa beruntungnya kami.....



ummm.... hari nie aku terpanggil untuk update blog yang sememangnya dah lama tak dijengah.. dah lama tak disentuh bahkan dah lama tak dibuka.... ada orang gunakan blog tu cari duit. ada orang gunakan blog tuk share maklumat. Tapi aku gunakan medan blog nie sebagai dairy tok aku coretkan kesedihan, kegembiraan bahkan segala bentuk la perasaan yang aku nak luahkan...

ummm entah la eh... hari nie aku tetiba nak luahkan tentang kesedihan aku la...  aku pon tak tahu apa perasaan aku sekarang nie... tak tahu nak gambarkan macam mana... aku pon tak tahu sama ada aku sekarang nie tengah sedih ke.. ataupun tengah gembira... aigoooo... what wrong with u yana..... u still can't understand urself?....... aigoooo.....

adehhh... based on tajuk entry aku harinie "BETAPA BERUNTUNGNYA KAMI"........... kalau baca entry nie rasa-rasanya perasaan apa ek yang perlu digambarkan?.... sedih?... suka?.. gembira?.. ke alang2 nk jerit je bio satu kolej nie dengar suara aku... aigooo yana.. dah pukul 2.25a.m ok.. kalau kau jerit sekarang mesti something wrong with u... ummmmmmmmmm(agaknya dah berapa ribu kali la aku nk mengeluh nieeee...)
BETAPA BERUNTUNGNYA KAMI?.... BETAPA BERUNTUNGNYA KAMI??? BETAPA BERUNTUNGNYA KAMI..... @ dalam bahasa arabnya YA HANANA.. YA HANANA.. YA HANANA...
ya betapa beruntungnya kau sekarang.. aku dikelilingi keluarga yang sayang gile kat aku. aku dikelilingi kawan2 yang sangat gile dekat aku... seeee... betapa beruntungnya aku kan... tapi kadang-kadang aku nie kenapa la jenis yang tak reti nak bersyukur dengan apa yang ada.. kenapa aku nie kadang-kadang nak lebih dari apa yang aku ada sekarang.. KENAPA!!!!.. KENAPA!!!... seee.. betapa tak reti bersyukurnya manusia yang bernama siti hasliana nie kan...





astagfirullah-hal azim.... ya Allah... aku tak tahu la npe aku jdi macam nie.. kenapa la kan... sesungguhnya aku takut dengan kehidupan aku nie.. aku takot kalau2 kau tarik aku masa aku tengah tidak bersyukur dengan apa yang kau bagi.. tak melakukan apa yang kau suruh... ALLLAH....

sekarang nie perasaan aku dah bercampur baur dah.. tak tahu apa sebenarnya yang aku nk sampaikan.. aku pon buntu.. buntu dan sangat buntu.............

but orang cakap kalau kita tengah tension or sress macam nie.. pergi amik wuduk dan solat sunat....in sha Allah hati kita akan tenang setenang air dilautan... setenang air di sungai atau pun di mana2 je....

k la my dairy.. aku pun sebenarnya pening nie. aku pon tak apa  yang aku nk cite sebenarnya.. kalaula aku jdi cikgu nnti cmfirm anak- anak murid dok gelakkan aku sebab isi huraian aku terkeluar tajuk... :(

dah la.. aku nk out nie.. stress la...... tapi aku nk suh dengar 2 buah lagu y aku tengah dengar sekarang.. lagi nie sangat mendamaikan jiwa. sangat meruntuhkan hati yang duka....


LAGUNYAAAAA.. IALAH



lagu nie ialah lagu ya hanana atau maksud dia betapa beruntungnya kami.. sedih weii lagu nie.. aku dah rasa nk meleleh je air mata je nie... x tau la.. hari nie aku dh gile agaknya.. huhuhuhu
DAN LAGU KEDUA IALAH....... 




yang lagu lagi satu nie lagu dia namanya YA BADROTIM... lagu nie lagi la sedih... sedihhh.......
OK DENGAN INI AKU NK MENGISYTIHARKAN BAHAWASANYA AKU NK JDIKAN IAITU 20 MEI 2013 SEBAGAI HARI PALING SEDIH SEDUNIA........ :(

OK.. nie je la nk coretkan dekat dairy x rasmi aku nie... ok bye..... 

ASSALAMMUALAIKUM... :)